Museu del ferrocarril

L’alumnat d’història del món contemporani de 1r de batxillerat i el de 2n de batxillerat ha anat al Museu del Ferrocarril, on hi ha una gran col·lecció de diferents locomotores de totes les èpoques que han estat restaurades i conservades per explicar el patrimoni i la història del ferrocarril a la ciutat de Vilanova i Catalunya en general.
Durant la visita hem pogut observar com ha evolucionat el ferrocarril des dels seus inicis, amb la implantació de la primera línia ferroviària entre Mataró i Barcelona el 1848, fins actualment. Hem vist els diferents avenços que han possibilitat la revolució dels transports gràcies a l’aparició del ferrocarril i els grans beneficis que això ha tingut per la ciutat de Vilanova.
Hem vist l’interior de diferents locomotores, així com dels cotxes de passatgers amb les seves respectives classes, podent viure de primera mà com viatjava una persona a tercera classe, i a primera.
Finalment, hem realitzat un petit taller sobre la història oral, gràcies a les aportacions de diversos voluntaris que es dediquen a restaurar i preservar la memòria històrica sobre el patrimoni ferroviari de la ciutat, explicant com era la vida abans i després de l’arribada del ferrocarril i la vida dels ferroviaris.
Una visita molt agradable i entretinguda que ha agradat molt als alumnes.