3r d’ESO als estudis de Torre Barrina

Els dies 28 i 29 de maig l’alumnat de 3r d’ESO va anar a enregistrar un programa de ràdio, que prèviament havia preparat a la matèria de català, després de treballar els gèneres periodístics. Poder dur a la pràctica el que era un contingut teòric ha estat un privilegi i els ha donat una altra visió de les coses.

L’alumnat, per grups, a la matèria de català, va preparar un programa que versava de la història de l’institut, cosa que els ha permès conèixer i estimar més a fons el centre on estudien, tots els projectes de l’institut que ens identifiquen i distingeixen d’altres instituts i la feina i opinions del professorat més antic i del més novell del centre, a través d’entrevistes. D’aquesta manera han après totes aquelles coses que fan del nostre un institut únic: per on està situat, per la riquesa de la diversitat i bona convivència des dels inicis entre diferents cultures, pel projecte educatiu del centre i pel segell que ens dona una identitat única i pròpia: els nostres projectes Somni, Rock in, Cicerone o Naveguem. 

L’experiència de la ràdio a Torre Barrina els ha donat també seguretat a l’hora de parlar català, els ha ensenyat  a saber estar amb un micro al davant en silenci absolut mentre parlava un altre company i a ser responsables com a peces d’un engranatge, aprenentatge imprescindible a l’hora treballar en equip.

El senyor Jordi Mèlich, periodista expert que els va assessorar en tot moment, també els va transmetre el missatge que la feina ben feta costa un esforç i que tots ells són capaços de superar-se en fonètica i capacitat comunicativa només amb la concentració. 

L’experiència ha estat valorada, tant per l’alumnat com pel professorat responsable, com una de les grans sortides d’aquest curs!