L’Aula d’Acollida va als estudis de ràdio

Durant el 3r trimestre, alumnes d’aula d’acollida d’entre 1r i 2n d’ESO han anat als estudis de ràdio de Torre Barrina a enregistrar, per una banda, un programa sobre cuines del món i, per una altra, una adaptació d’un conte del llibre Accents, que utilitzem molt a l’aula d’acollida. Aquests enregistraments són el resultat final de bastantes sessions de treball.

Pel que fa al programa de cuines, primer els alumnes van fer la tria del seu plat preferit; després, van escriure el text i seguidament van corregir-lo i passar-lo a net; finalment, van assajar els textos unes quantes vegades. Quant a la gravació del conte adaptat, les alumnes van repartir-se els papers i van assajar durant unes quantes sessions de manera teatralitzada.

El dia de la visita els alumnes estaven una mica nerviosos, però s’ho van passar molt bé! Les alumnes de 1r C ens expliquen de primera mà què van fer a Torre Barrina i què va significar per a elles l’experiència: “Dijous 1 de juny les alumnes de 1r C d’aula d’acollida vam anar a Torre Barrina, al parc de la Marquesa. Les alumnes érem la Zineb, la Saida, la Nia i la Taniya. I les professores que ens van acompanyar eren l’Imma i l’Anna. Vam anar a gravar una adaptació del conte de Mercè Maure: “El Roc no està malalt”. A Torre Barrina vam conèixer el Jordi i ens va ensenyar moltes coses sobre la ràdio. Vam fer dos grups per gravar la història i després vam cantar dues cançons: “Coti x coti” (The Tyets) i “Sense tu” (Teràpia de shock). A nosaltres ens va agradar molt l’experiència d’anar en un estudi de ràdio. L’any vinent tornarem a Torre Barrina!”