Sortida Projecte Naveguem

En el marc del Projecte de Recerca de 4t d’ESO, els alumnes que han escollit la modalitat Naveguem, van poder gaudir de tot un matí a bord del Pailebot Santa Eulàlia.

El Santa Eulàlia és un pailebot construït el 1918 a Torrevella (Baix Segura, Alacant), i avarat amb el nom de Carmen Flores. El vaixell va ser adquirit pel Museu Marítim de Barcelona el 1997, per tal de recuperar patrimoni marítim en perill de desaparició.

Després de prop de 80 anys de navegació, amb canvis de nom i reformes estructurals, i després d’un rigorós i intens procés de restauració, va recuperar la seva esplendor i imatge original, fins a convertir-se en el símbol i l’ambaixador del Museu arreu del món.

L’alumnat va poder dur el timó, desplegar veles, practicar nusos mariners i interpretar cartes nàutiques. A més, el clima va acompanyar tot el matí i el mar estava molt i molt tranquil.