Comença el projecte El Criquet Uneix

El Criquet Uneix és un projecte d’aprenentatge-servei dut a terme per joves de 3r i 4t d’ESO. Té com a principal objectiu la integració de diferents cultures a través d’un esport molt popular a diferents països del món.

Un grup d’alumnes voluntaris/es aprenen les regles i el vocabulari bàsic en català d’aquest esport per després ensenyar-ne la normativa i practicar-lo amb companys i companyes de l’institut. El projecte aconsegueix donar visibilitat a diferents cultures, afavoreix la convivència, millora la llengua catalana de l’alumnat, trenca els estereotips de gènere i de la pràctica esportiva, i ofereix eines per a la prevenció de conflictes.

El projecte és el resultat de la col·laboració, del treball, i de la implicació entre diferents entitats i centres educatius. Per una banda, els formadors que procedeixen del Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet (CNL), de Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) i del Servei de Mediació que treballen conjuntament amb representants del Pla d’Entorn i de l’Ajuntament de la ciutat.