Joves activistes a Casa Amèrica

L’alumnat de batxillerat va conversar el divendres dia 4 de novembre a Casa Amèrica Catalunya amb quatre de les joves activistes mediambientals més importants d’Amèrica Llatina: Sara Cognuck (Costa Rica), Helena Gualinga (Equador), Nicki Becker (Argentina), Julieta Martínez (Xile). L’acte, que va comptar també amb la presència de Francisco Vera (Colòmbia), se celebrava en el marc de les ‘Jornades ciutats i canvi climàtic’, organitzades per Casa Amèrica i la Diputació de Barcelona.

Va ser un acte obert a tothom i gratuït, que girava al voltant de tres eixos, que deriven de les tres assignatures optatives que s’han ofert per primera vegada aquest any a primer de batxillerat: Comunicació Audiovisual, Reptes Científics i Ciutadania, Política i Dret.

Cadascun d’aquests eixos va ocupar al voltant d’uns vint minuts i va ser l’alumnat d’aquestes assignatures qui va traslladar a les activistes dubtes i preguntes al voltant de temes com la identitat digital, els reptes que presenta l’emergència climàtica des de l’evidència científica, i la importància de les veus joves a les institucions.

Des de la Televisió de L’Hospitalet se’n van fer ressò: http://lhdigital.cat/web/digital-h/televisio/veure-video/-/journal_content/56_INSTANCE_ZrP3/11023/15117803 I es pot recuperar l’acte sencer aquí: https://www.youtube.com/live/4z0YDQvRCS4?feature=share