Visita de Rafa Dengrá, director del festival Fantosfreak

Els alumnes de l’optativa de cinema de 4rt d’ESO estem preparant un esdeveniment molt especial que se celebrarà a final de curs: el FILMSERÈ – Festival Internacional de Curtmetratges de la Florida. Aviat revelarem tots els detalls sobre aquest projecte.

 

Divendres passat, però, vam rebre un convidat molt especial, el Rafa Dengrá, director de cinema i director del festival Fantosfreak de Cerdanyola del Vallès: un festival de projeccions a l’aire lliure que cada juliol reuneix, durant quatre dies, un públic de… 1500 persones! El Rafa ens va explicar els orígens del festival, com han passat de 50 persones de públic i 8 curtmetratges l’any 2000, al gran i reconegut festival que és avui dia, on s’hi han arribat a inscriure més de 1000 curtmetratges, dels quals en seleccionen entre 40 i 50, i amb el volum de públic esmentat. Hem pogut fer-li un munt de preguntes sobre l’organització del seu festival, la qual cosa ens inspirarà i serà molt útil de cara a muntar el nostre, i sobre la seva carrera com a director.

 

Finalment, ens ha ofert una projecció especial “Fantosfreak”, amb un recopilatori de 20 curtmetratges, d’entre els millors que s’han projectat al festival. Hem vist curts d’altíssima qualitat i de diversos països com ara LuminarisEstribillo,  Metube 2: August Sings Carmina BuranaCaracaballoWorking with Jigsaw o Point of View.

 

Podeu seguir el festival a les seves xarxes socials!

 

Instagram: https://www.instagram.com/fantosfreak   @fantosfreak