Claustre al Museu Marítim

El dia 3 d’octubre, com teníem programat, hem fet un claustre al Museu Marítim de Barcelona.

Hem dinat plegats al restaurant del museu, hem fet el claustre i hem acabat a bord de l’espectacular pailebot Santa Eulàlia.

L’Institut Eduard Fontserè participa en el programa Tàndem, iniciat el curs 2016-2017,  que vincula el Museu Marítim de Barcelona amb el nostre centre. L’objectiu  persegueix que el mar és converteix en l’eix vertebrador del currículum amb l’objectiu de millorar l’ensenyament i l’aprenentatge en la nostra comunitat educativa.

El món del mar està present en els  diferents àmbits de coneixement, de manera que el professorat enllaça continguts i activitats de la seva matèria amb el món del mar. El Museu Marítim de Barcelona ofereix al nostre alumnat un aprenentatge experiencial des dels àmbits artístics, lingüístics, social, científic tecnològic, digital, matemàtic, personal i cultural.

L’objectiu, en definitiva, és que alumnat i professorat s’impregnin i visquin l’aprenentatge i l’ensenyament de tot el que envolta el món marítim des de totes les àrees de coneixement per a millorar no només el rendiment acadèmic, sinó també la motivació, la cohesió social, la implicació de tota la comunitat educativa, etc.

En el marc del programa Tàndem l’Institut ha convocat un claustre pedagògic que s’ha realitzat a l’auditori del Museu per a compartir el pla de treball que durem a terme aquest curs.

Han obert l’acte el Sr Josep Maria Almacellas, director de l’institut i el Sr Ismael Garcia, cap dels serveis educatius del Museu.

A continuació s’ha obert un torn de paraules en que s’han anat exposant les propostes d’activitats que el professorat durà a terme enguany.

Finalment, per acabar l’acte, ens hem traslladat a visitar el pailebot Santa Eulàlia, en el qual hi navegarà el nostre alumnat de 4t d’ESO en el projecte de recerca Naveguem.